Madpolitik

Råvarepolitik for Midtbyens Børnehus.

 

Vi har det økologiske spisemærke i guld og ligger stabilt på 93-96 %.

Der vælges altid menuplan ud fra sæsonens råvarer, samt hvad der kan fås økologisk. Derefter prioriterer vi danske råvarer. Det giver en rigtig spændende menuplan hver uge. Den bliver planlagt for en uge ad gangen.

 

Indkøb af konventionelle varer forekommer i et ganske lille omfang. Fiskepålæg på dåse, som bruges begrænset, krydderier samt frisk fisk. Dog køber vi vildtfanget fisk, som ikke indgår i det økologiske regnskab. Alle andre varer købes økologisk. Er der en bestemt vare vi ikke kan få økologisk, vælger vi altid en anden økologisk vare, fremfor den samme vare som konventionel.

 

Vi arbejder altid ud fra ”undgå madspild” princippet og kan derfor ikke altid give en præcis opskrift på menuerne.

 

”Vi køber hvad vi skal bruge og bruger det vi har købt”

Når vi vælger ud fra, hvad vi kan få økologisk, holder vi altid den kreative tilgang på et højt niveau.